hledat účet košík

Hodinářský servis

Vážený zákazníku, na úvod tohoto článku Vám sděluji, že každá závada hodinek je opravitelná. Zdali výměnou součástky nebo opravou, to je na zvážení, kdy hlavní roli hraje cena.

Výměna baterií

V našem hodinářství a zlatnictví máme dva tlakové přístroje na vodotěsnost - při výměně baterie či při jakémkoliv otevření a následném zavření musejí být vodotěsné hodinky přezkoušeny ve speciálním tlakovém přístroji, kde se simuluje tlak vody, ve kterém hodinky musí těsnit.

Výměna skel

Sklíčka lze měnit jak základní - křemíková, tak nadstandartní - safírová. Postup výměny je prakticky stejný, ale safírové sklo je díky své nepoškrabatelnosti mnohem dražší. Skla jsou různá nejen na průměr, ale i na tloušťku - sílu. Nejběžnější skla, kterými jsou hodinky osazovány, mají sílu 1 mm. Skla o síle 2 mm se vsazují do hodinek vodotěsných nad 100 m, protože tlak, který je v hloubce vody je již značný a mohlo by dojít k prasknutí skla právě díky tlaku vody. I zde je nutné po výměně skla vyzkoušet vodotěsnost.

Výměna korunky

Korunka je vroubkované kolečko umístěné většinou u čislice 3 a slouží k nastavování času a datumu. Mechanické hodinky se korunkou natahují. Výměna korunky není náročná po řemeslné stránce, nýbrž po stránce sehnání přesného rozměru pro dané hodinky. Zde je zkouška vodotěsnosti též velmi důležitá, jelikož hodinky v mnohých případech netěsní právě korunkou - zteřelým těsněním v korunce.

Výměna pásku či náramku

Tyto díly jsou defakto části pouzdra, zde nám vodotěsnost nehraje roli. Samozřejmě že pro kožené řemínky je styk s vodou méně vhodný, jak hodinky s kovovým náramkem. Pásek či náramek lze pro Vaše hodinky zajistit originál přímo značkový nebo levnější neoriginální. Pro drahé hodinky doporučujeme originály, pro levnější postačí základní pásky, které jsou mimochodem taky poměrně kvalitní.

Výměna či čištění strojku

Jestliže hodinky po výměně baterie nejdou, jedná se většinou o nečistoty ve stroji, které je třeba odstranit rozebráním strojku. Strojek hodinek se zároveň i namaže pro delší životnost součástek. Někdy je však pro zákazníka výhodnější vyměnit strojek nový, protože vyčištění hodinek je mnohdy již dražší, než výměna nového strojku. 

Inovace pouzdra a kovového náramku

Máte-li hodinky již značně poškrábané a je na nich vidět, že jsou nošeny už nějaký ten čas, lze toto opravit repasáží - pouzdro i kovový náramek se v místech, kde byl mat znovu nově namatuje a v místech, kde byl lesk, nově vyleští. Hodinky takto zrepasované vypadají opravdu jako nové. Inovace se provádí nejčastěji na pouzdrech a náramcích z ušlechtilé nerez oceli, někdy titanu. Renovace není možná na povrchových úpravách.

Nadstandardní služby

U vybraných modelů hodinek jsme schopni vsazovat nepoškrabatelná safírová skla - poptávka emailem. Dále Vám upravíme kovový náramek přímo na ruku - po změření obvodu zápěstí např. krejčovským metrem nám napište rozměr a hodinky Vám zašleme již přímo na Vaše zápěstí. Rytí do víček hodinek např. iniciály či datumy za příplatek je též nadstandartní služba pro Vás. Napište nám nebo zavolejte a my Vám rádi zodpovíme jakýkoliv Váš dotaz. Dále poskytujeme profesionální informační sevis o hodinkách - již základy kvalitních informací o hodinkách, strojcích, historii hodinařiny, historii mechanický ch strojků atd. najdete na našich stránkách v levém spodním menu. Informační servis je velmi důležitý, ať si již napíšete otázkou či zavoláte na telefon - kupujete-li totiž dražší hodinky, obzvlášť, mají-li mnoho funkcí, je důležité vědět o hodinkách co nejvíce informací, je důležité vědět, co kupujete. A my jsme tady od toho, aby jsme Vám předávali odborné informace, které využijete pro koupi těch nejlepších hodinek pro Vás a mohli jste se z hodinek radovat.

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA