hledat účet košík

Hodinky pro žena/muž

Hodinky se již od počátku dělily na modely určené pro pány a na modely určené pro ženy. Pánské hodinky byly vždy větší než dámské, dámské modely byly jemnější a menší.

Dnes tento trend není již tak silný, co ale hraje důležitější roli je typ strojku. Muži totiž rádi preferují automatické strojky, zatímco ženy se přiklánějí ke quartzovým strojkům. Proč tomu tak je? Muž totiž více inklinuje k technice a tudíž nosí na ruce rád technickou dokonalost, což mechanické automaty dozajista jsou. A případné nedokonalosti, jako je například rezerva chodu, toleruje. Zatímco žena chce přijít k hodinkám, dát si je na ruku a neřešit, zda-li jdou nebo nejdou, chce, aby prostě šly. Proto osobně doporučuji cenový rozdíl mezi automatickými a quartzovými hodinkami u žen vložit do zkrášlení hodinek, do celkového šperkového a moderního designu, aby se žena s hodinkami na ruce cítila dobře. A pro ženu je dobrý pocit naplněn převážně designem hodinek, pro muže převážně kvaliní mechanikou. Quartzový strojek je totiž levnější než automatický. Muži na nějaké okrasy na hodinkách moc nejsou, volí nejčastěji až konzervativní designy, zato strojkům přiklání velkou váhu. Žena nerada toleruje to, že přijde ke svým hodinkám a musí si je nastavit - žena chce přijít ke své sbírce hodinek, vybrat ty, které se k ní zrovna teď hodí (jde do společnosti, na ples tad.), dát je na ruku a věnovat se např. líčení. Bere tedy hodinky jako doplňek, jako šperk, který doplní její vizáž. Zato muž má hodinky jako jediný šperk a proto je ochoten do hodinek investovat více času.

Samozřejmě výše uvedené neplatí pro všechny striktně. Například chce-li muž hodinky bez starostí, rád zvolí quartzový systém strojku a chce-li žena opravdu klasiku, bude se dobře cítit s automaty na ruce. Je to o pocitu - ve chvíli, kdy se člověk, ať muž nebo žena, cítí dobře s automaty na ruce, tak je ochoten tolerovat nedokonalosti automatu. Ve chvíli, kdy chce člověk mít hodinky primárně pro to, aby ukazovaly čas za co nejméně starostí, volí quartzový strojek.

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA