hledat účet košík

Jak měřit plavání v bazénu a v přírodě s hodinkami Garmin

Pro perfektní analýzu Vašeho plavání můžete využít hodinky Garmin. Hodinky Vám dokáží dávat informace jak při plavání v bazénu, tak při plavání ve volné přírodě. Z displeje dokážete vyčíst zaměřenou a zaznamenanou vzdálenost, oddělit intervaly plavecké aktivity a času odpočinku a hodinky Vás povedou i Vaším daným tréninkovým plánem.

Samotné měření plavání v přirodě však snadné není, jelikož hodinky přijímají signál GPS pouze při vynoření. Voda samotná brání průniku signálu GPS. A tak v té chviličce, ve které plavec vynoří ruku nad hladinu, hodinky musí chytit signál a zpracovat ho, což vyžaduje skutečně kvalitní senzory. Chytit a zpracovat signál v konečným důsledku znamená určit a zanamenat pozici plavce. A na základě určení pozice plavce se do mapy zakresluje trasa, kterou plavec plave.

Plavání v bazénu je pro měření podstatně jednodušší, jelikož hodinky nevyužívají k měření GPS, ale pohybová čidla (akcelerometr). Tyto čidla umí rozpoznat plavecký styl (kraul, motýlek, prsa, znak) a změřit počet záběrů plavce potřebných pro přeplavání bazénu. Hodinky potřebují před plaveckou aktivitou znát délku bazénu, což pro zadání není problém, protože každý bazén má svojí danou délku. Na základě délky bazénu a otoček plavce pro další "bazén" hodinky poznají nejen uplavanou vzdálenost, ale i jednotlivé časy uplavaných vzdálenostních délek. Hodinky umí započítat i případné přestávky během plavání. Během plavání hodinky sbírají informace, které se poté přehrají synchronizací do telefonu do aplikace Garmin Connect a zde krásně můžete vidět veškeré informace - délku uplavané trasy, čas, spálené kalorie atd.

  

 

 

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA