hledat účet košík

Plánování výletů a tras pro hodinky Garmin

Plánování tras a cyklotras je zábavná a užitečná funkce hodinek Garmin. Trasy a cyklotrasy si můžete nahrávat několika způsoby, z toho nejběžnější je zadávání tras či cyklotras buď z aplikace Garmin Explore nebo z www.mapy.cz

Aplikace Garmin Explore slouží pro tvoření několika typů tras či cyklotras a je to aplikace pro plánování a vyhodnocování tras. Současně lze tyto trasy analyzovat se svými přáteli sdílením těchto dat. Nejpoužívanější funkce v této mobilní aplikaci je vykreslení trasy pomocí bodů na mapě do detailu přesně tak, kudy chcete jít či jet. Těchto bodů můžete do mapy nasázet kamkoliv až 200, takže Vaše trasa může být opravdu velmi rozmanitá a tudíž zajímavá. Ihned po ukončení se Vám tato trasa přehraje do hodinek. Poté můžete telefon nechat doma a hodinky Vás povedou přesně Vámi vytyčenou trasou podle navigace GPS. Navigace GPS totiž nepotřebuje propojení hodinek s telefonem ani intrnet. Aplikace Garmin Explore nabízí ještě volbu trasy pomocí tzv. trasových bodů, které si podobně jako klasické body vkládáte do mapy a po nahrání do hodinek poté navigací GPS jdete po trasových bodech. Aplikace pozná vzdálenosti jednotlivých trasových bodů od sebe, o čemž Vás informuje. Trasové body mají tu výhodu, že je můžete na mapě vkládat do míst, které jsou něčím vyjímečné a chcete je navštívit nebo vidět (kostel, pamětní místo atd.). Zde odkaz na oficiální stránky Garminu pro aplikaci Garmin Explore: https://buy.garmin.com/en-US/US/p/614327. Aplikaci je možné si stáhnout do svého mobilního zařízení z Google Play nebo App Store.

Pokud se rozhodnete pro mapy.cz, rozhodně je tato počítačová aplikace také velmi dobrá. Hlavně pro ty z Vás, kteří jste na mapy.cz zvyklí. Na mapách.cz si můžete zvolit cestu od do, mapy.cz Vám vykreslí cestu, kterou si chcete zvolit (pěší, na kole atd.) a tuto cestu si můžete nahrát do hodinek.

 

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA