hledat účet košík

Hodinářský magazín

Tato stránka je věnována novinkám a zajímavostem ze světa hodinek. Zde se můžete dočíst o hodinářských aktualitách jak z naší republiky, tak z celého světa.

AKTUALITA

Firma Tissot vydala kapesní publikaci, ve které seznamuje veřejnost s historií až přítomností této značky. Kniha se věnuje prioritám, které firma uznává.

ZAJÍMAVOST

Značka Certina ve větru tunelu budovy v sídle týmu Sauber F1 v Hinwilu 19.června 2012 označila oficiální spuštění prodeje Limitované Edice DS PODIUM GMT jako oslavu dlouholeté spolupráce mezi oběma partnery s podobnou DNA pro vášeň a dokonalost. Hodinky předvedli Peter Sauber, týmoví řidiči Sergio Pérez a prezident Certiny Adrian Bosshard. Inspirací tohoto modelu je šedá, čerená a bílá bara stejně jako oficiální barvy týmu Sauber F1. Na světový trh se představuje pouhých 2012 kusů hodinek.

ZAJÍMAVOST

Značka Longines vstoupila do nové, virtuální, dimenze. Otevřela si butik na prestižním portálu The Watch Avenue . Stylově je tento jedinečný butik navržený podobně jako Longines flagship store v Dubaji a absolutně vás vtáhne do reálného světa věnovaného této značce prestižních hodinek a jejím kreacím. Otevřete dveře a objevte firemní know-how, brouzdejte virtuálními katalogy, prohlédněte si filmy věnované výjimečným modelům této značky a celosvětovým událostem, do kterých je Longines zapojen www.thewatchavenue.com.

ZAJÍMAVOST

Firma TAGHeuer jde se svým průmyslovým rozvojem stále dopředu - chce zdvojnásobit výrobu vlastního strojku calibr 1887 Chronograf. Vybudovali novou výrobní halu, čímž zvýšili kapacitu výroby určenou právě pouze pro tento calibr strojku. V tomto závodě, který leží v Chevenez, bude zaměstnáno až 100 zaměstnanců. Do provozu půjde fabrika v roce 2013. Zároveň s calibrem 1887 se počítá do budoucna s výrobou zbrusu nového calibru strojku, který je vyvíjen interně s cílem dokončit rozsah vysokých a přesných technologií značky TAGHeuer.

ZAJÍMAVOST

Japonská firma Seiko 30.9.2011 vyrobila pro fotbalový tým FC Barcelona hodinky s názvem Sportura FC Barcelona. Každý člen týmu A dostal jedny hodinky. Seiko je jeden ze sponzorů fotbalového klubu Španělska. Fotbalový klub s nadšením přivítal tříleté přímé partnerství 130 let staré firmy Seiko a i Seiko uvítalo spolupráci s FC Barcelona - úroveň tohoto klubu ve světě fotbalu je vysoká stejně jako hodinářských výrobků jedné z nejznámějších japonských značek. Seiko je známá firma, která vyvíjí nejen své strojky, ale i designy. Pro zajímavost - quartzové strojky Seiko jsou jedny z nejkvalitnějších na světě.

ZAJÍMAVOST

Švýcarská značka Tissot koncem roku 2012 ukázala světu zcela nový automat, kde se rezerva chodu pohybuje kolem 80ti hodin. Hodinky se nazývají Tissot Powermatic a jsou čistě elegantního luxusního vzhledu. Pro naprosto přesný automat tato švýcarská značka u některých modelů certifikuje strojek v COSC institutu. Povolená diference Powermaticů je tedy +6/-4 vteřiny denně. Pouzdro je vyrobené z ušlechtilé oceli 316L nebo v kombinaci se zlatem, sklíčko je safírové nepoškrabatelné. Co můžeme od tohoto modelu očekávat? Především slušnou kvalitu s nadstandardním strojkem za slušnou cenu.

ZAJÍMAVOST

Švýcarská značka Omega uspořádala slavnoctní posezení na počest 40. výročí letu Apolla 17 v národním museu Naval Aviation na Floridě. Apollo 17 byla poslední mise Apollo programu uspořádána Američany na výlet do kosmu. Večeře byla uspořádána přesně v 17.55 a byli přizváni všichni tři členové posádky.

ZAJÍMAVOST

Značka Certina vyrobila zbrusu nový design velmi elegantních dámských chronografů v retro stylu. Nádherně zaoblené rohy s číselníkem osazený tradičně římskými číslicemi posouvá tento model do věčně retromoderního stylu. Do plusu mluví k těmto hodinkách i DS systém, který výrobce zakomponoval i do takto klasického modelu - systém zaručující vodotěsnost do 100 metrů hloubky. Hodinky mají kožený pásek hnědé barvy - hnědá barva je velmi jemná a hodí se prakticky ke všemu.

http://www.certina.com/MetaNav/News/News.aspx - kliknutím na tento odkaz se přesunete na novinky značky Certina včetně nového modelu DS Podium Lady.

DS Podium Lady

AKTUALITA

Aktualita z ledna 2013 - Pan Walter von Känel, předseda Longines, předal oficiálně lyžaři Dominiku Parisovi, který se umístil na prvním místě ve sjezdovém lyžování na pánském FIS Alpine World Cup v Kitzbühelu, hodinky Longines Saint-Imier se speciální rytinou - věnováním. Na druhém místě se umístil Erik Guay a na třetím Hannes Reichelt. Velvyslanec Longines Elegance Aksel Lund Svindal obsadil desáté místo.

AKTUALITA

Tissot se opět stává oficiální časomírou RBS 6 Nations Championship. Toto partnerství by mělo být na dobu 2013 - 2015. V rámci vysoké kvality a přesnosti hodinek Tissot budou mít na svých zápěstích hodinky této značky i rozhodčí ragby sportu a to konkrétně model Tissot T-Touch Expert. Jak sdělil president Tissotu Francois Thiébaud, stejně jako ragby je spojení týmové práce, respektu a disciplíny i tyto vlastnosti sdílí firma Tissot.

ZAJÍMAVOST

V roce 2013 oslaví Tissot 160 let od svého založení. Založena v roce 1853, rokem 1858 expanduje do Ruska a poté do Spojených států a Latinské Ameriky. Dnes je na počet kusů největším výrobcem hodinek Swatch Groupu v této třídě.

K tomuto výročí vyrábí Tissot hodinky Heritage Navigator s 24 hodinovým pásmem. Strojek je certifikovaný COSC institutem na chronometrovou přesnost. Je samozřejmostí, že se jedná o Limitovanou edici. Pouzdro je z kvalitní 316L oceli, hodinky postrádají vodotěsnost, což u retro hodinek není podstatné. Sklíčko je safírové a řemínek je z pravé kůže.

Tissot

ZAJÍMAVOST

Tissot, dvojnásobný vítěz mezinárodní soutěže v časování Classic - kategorie Enterprise Le Locle, 25. října roku 2013. Ceny Mezinárodního časování soutěže byly uděleny v době, kdy bylo muzeum Besançon ve jménu precizní dokonalosti a odbornosti v hodinářském aréně - konkrétně v oblasti současného mechanického načasování. Tissot SA již získal první místo v roce 2011 pro kategorii "Classic - Enterprise " kategorii . V letošním roce se značka ukázal opět jako odborník ve svém oboru od posledního vítězství ještě jednou, navíc také přijala i druhé místo.

Po stránce vědecké, technické a kulturních postupů, které byly provedeny v oficiálních certifikovaných laboratořích observatoře Besançonu a na Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres ( Swiss Oficiální ovládání časování ) v Bienne, stejně jako vystavováním obzvláště tvrdým magnetickým polím a otřesům na Haute Ecole Arc v le Locle, porota odhalila velkého vítěze kategorií Enterprise - École , Classic a Tourbillons.

Odvozený z kolekce T - komplikace Tissot, vůdce letošní « Classic » kategorie, zachycuje inovativní a tradiční hodnoty značky. To oslavuje umění hodinářství konkrétněji - Tissot je špičkou 160ti let odborných znalostí v této oblasti. Jako takový, tyto hodinky jsou symbolické pro značku Tissot klasické modelové řady. Druhá cena byla udělena za kus odvozené ze stejné kolekce a demonstruje konzistentnost kvality produktů Tissot.

Tissot je zvyklý účastnit se soutěží načasování a již v roce 1884 společnost získala první místo za své kapesní hodinky pro stopování. Tyto soutěže umožňují značce, aby dosáhla dál posunout své limity, pokud jde o kvalitu svých výrobků, jakož i prosazení sebe sama jako značky takové na konkurenčním trhu.

Francois Thiébaud, prezident Tissotu zdůrazňuje: Příjem tohoto ocenění je pro nás velkou ctí . To potvrzuje know - how vyvinuté v průběhu několika staletí, která umožňuje švýcarskému hodinářského průmyslu vyniknout. Rádi bychom poděkovali všem, kdo přispěli k tomuto úspěchu.

Dnes je Tissot stále dynamičtější a motivovaní než kdy jindy na hodinářském trhu. Získání znalostí, které jsou k nezaplacení, je každým den po 160 let historie, která se slaví v letošním roce na celém světě, když si Tissot vzpomněl na staré dobré časy, které posunul vývojem a inovacemi tam, kde v současné době dominuje při výrobě hodinek.

AKTUALITA

Jedna z nejluxusnějších hodinářských značek IWC přišla roku 2014 s faceliftem (novou modelovou tváří) hodinek řady Aquatimer. Nejedná se o klasický facelift nepatrných změn, nýbrž o zcela nové vzezření modelu. Lze tedy očekávat, že oproti původnímu modelu z roku 1967 jsou hodinky podstatně působivější.

Hlavním znakem inovace tohoto modelu Aquatimer 2000 je poměrně technická, zato však originální luneta. Velikost hodinek je úctyhodných 44mm, takže hodinky jsou dobře čitelné. Model je osazen titanovým pouzdrem, což zajišťuje při takto velkém modelu příjemnou lehkost na ruce. Jak již v názvu uvedeno, hodinky jsou konstrukčně připravené na ponor do 2000 metrů hloubky. Automatický strojek prvotřídní kvality ETA 2892 s úpravami IWC je u takto prestižní značky samozřejmostí.

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA