hledat účet košík

Jak měřít hodinky

Hodinky a jejich velikost přímo ovlivňuje, pro koho jsou hodinky určené. Dnes však již i velikost může být otázkou módy, ne však pro každého.
Na našem webu se všechny pouzdra měří stejným způsobem - a to následovně:

1. Je-li jedno číslo, je to průměr pouzdra venkovní bez tlačítek a korunky - pouzdro samotné.

2. Jsou-li čísla tři, první cifra udává vždy VÝŠKU pouzdra bez pouzdrových stěžejkových částí - to jsou výběžky pouzdra, na každé straně nahoře a dole dva, ve kterých je usazený náramek nebo řemínek, druhá cifra udává ŠÍŘKU pouzdra - toto pouzdro se měří holé, samotné bez tlačítek, korunek či výstupků kryjících korunku (v případě dvou rozměrových čísel - viz. druhý příklad - je druhá cifra tloušťka). Chcete-li míry např. s korunkou, napište nám - většinou má zastrčená korunka kolem 2,70 mm, tlačítka zamáčknutá kolem 2,8 mm, případná třetí cifra je TLOUŠŤKA hodinek - nejvyšší horizont, který tvoří spodek víčka pouzdra a nejvyší bod skla.

  • Zde je názorný příklad:
  • 37 x 40 x 11 mm (Výška x Šířka x Tloušťka)
  • 37 x 11 mm (Výška x Tloušťka)

Poznámka: je-li pásek přímo vsazovaný do pouzdra - např. model Casio CHR 100-1 - výška tohoto pouzdra se měří celá, protože zde nevybíhají výběžky pouzdra, nýbrž jsou součástí pouzdra.

Pro orientaci - většinou je venkovní průměr lunety pouzdra ( to je obvodový kroužek kolem skla ) průměr pouzdra celého právě bez výstupků, tlačítek a korunky.

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA