hledat účet košík

Breitling

Hodinky Breitling jsou pánskou prestižní záležitostí převážně sportovních chronografů větších, až robustnějších rozměrů se širokou lunetou. Historie této značky se píše od roku 1884 - v tomto roce otevírá Leon Breitling svoji hodinářskou dílnu ve Švýcarském městečku St. Imier. Původně vyráběl Breitling různé časoměrné přístroje a průmyslová měřidla. Posléze se specializuje na hodinky a to především na chronografy - roku 1915 přebírá firmu sym Gaston Breitling a přichází s prvním náramkovým chronografem s logaritmickým pravítkem, který ocenili zejména piloti, kteří si na těchto hodinkách dokázali změřit délku doletu letadla. V tomto roce již je dávno přestěhovaná výroba do centra hodinářských firem  La Chaux-de-Fonds. V roce 1923 přichází Breitling s průkopnickým vylepšením chronografů - do pouzdra je posazeno nezávislé tlačítko pro ovládání stopovacích ruček. A roku 1934 Gaston dává vizuální design již pro chronografy dnes všemi používaný - hodinky s dvěma nezávislými tlačítky pro stopování a nulování ruček. Dnes patří firma Ernestu Schneiderovi, který ji roku 1979 kupuje. 

Breitling vyrábí pouzdra hodinek výhradně z masivů a používá prakticky čtyři nejlepší materiály - ocel 316L, lehký antialergický titan, osmnáctikarátové zlato a platinu. Právě platina je drahý materiál, který vyniká svojí tvrdostí a tudíž úžasnou stabilitou vzhledu. Proto hodinky Breitling vyrobené z platiny jsou strojkově přesné a vzhledově stále jako nové i za desítky let. Breitlingy se vyznačují svojí masivností a díky té jsou stále atraktivními. Současně jde ale ruku v ruce s touto masivností nárazuodolnost hodinek, protože díky masivnosti pouzdra je případný náraz či tlak na hodinky utlumen směrem ke strojku, který není těmito vlivy extrémě zatěžován či případně poškozován a může naprosto spolehlivě a bezproblémově chodit opravdu dlouhý čas. 

Strojky používá Breitling nejčastěji značek Eta nebo Valjoux. Všechny strojky však upravuje a posléze chronometruje v COSC institutu pro maximální přesnost. Tato přesnost je dána vyregulováním strojku během 15 dní, kdy se hodinky vystavují v pěti různých polohách za různých teplot. Aby se mohl stroj vyregulovat na povolenou chronometrovou přesnost (-4 - +5 vteřin při nošení denně), musí být oproti běžným strojkům strojek chronometrovaný opatřený těmi nejlepšími díly. Strojky se upravují opravdu slušně a Breitling využívá svých zkušeností. Do perovníku se vkládá tvrdší pero pro stabilní tlak do soukolí, vlásky setrvaček se vyrábí ze speciálních slitin, díky kterým se eliminuje negativní vliv případného magnetického pole či prudkému rozdílu teplot, můstky strojků jsou "lapované" pro krásný vzhled mechaniky. 

I quartzové strojky má tato švýcarská značka dokonalé - jejich systém nazvaný SUPERQUARTZ je takřka absolutně přesný a na rozdíl od konkurenčních běžných quartzových strojků nevykazuje téměř žádnou diferenci. Ve všech hodinkách je usazeno zesílené safírové sklo, které bývá i mírně vypouklé pro lepší čtení času. Safír je velmi tvrdý, je to umělý korund a běžným nošením sklo nelze poškrábat. Skla jsou zároveň opatřena antirexlexní oboustrannou vrstvou, která chrání barvu číselníku před UV zářením a pohlcuje přímé světlo, tudíž lze na hodinkách číst čas i za přímého slunečního svitu.

Náramky, neboli kovové tahy, vyrábí Breitling vždy v materiálu pouzdra. Nejčastěji používá kombinaci lesku a matu. A právě mat převládá pro svůj stále stejný vzhled. Lesk je módní a atraktivní, ale je potřeba jej chránit a hodinky Breitling jsou určené pro tvrdší zacházení a proto je na pouzdře i náramku vždy více matu. Kožené řemínky jsou v Breitlingu zastoupeny vždy ve vysoce kvalitní kůži, jako například buvolí kůže, krokodýl či jehněčí. Pásky se vyrábějí ručně a díky tomu mají vysokou životnost i při extrémních podmínkách. Hodinky určené pro potápění se osazují kaučukovými řemínky, které odolávají vodě.

Breitling vyrábí hodinky převážně pro muže. Pánské hodinky Breitling jsou poznatelné na zápěstí na první pohled a stejně tak na první pohled uchvátí. Právě vkusná masivnost je zde hlavním kritériem pro líbivost a žádanost této značky. Breitling - to jsou opravdu kvalitní hodinky se zvučností. 

Breitling patří dnes do stejné kategorie značek, jako např. Omega nebo Tag Heuer a dělí hodinky do čtyř modelových řad - NavitimerWindrider,Professional Aeromarine. Navíc ještě začal vyrábět Breitling kolekci hodinek k automobilům Bentley nazvanou Breitling for Bentley.

 Novinky značky Breitling jsou např.:
Cosmonaute Limited Edition
Blackbird Limited Edition
Montbrillant Legende Limited
Galactit 41
Chrono Galactic
Galactic 36 automatic
Galactic 30
Galactic 32
Chronospace
 Novinky pro Navitimer jsou např.:
Navitimer world
Chrono-matic 49
 Novinky pro Professional např.:
Aerospace
Co-Pilot

Novinky pro modelovou řadu Aeromarine jsou např.:
Super Avenger
Superocean
Superocean Steelfish
Colt ocean
 

Vážený zákazníku, budete-li chtít vědět více o hodinkách Breitling nebo uvažujete o koupi hodinek této značky, můžete mne kontaktovat na můj mail: hodinky@tovys.cz. Rád Vám o hodinkách vše vysvětlím a pomohu Vám hodinky vybrat. Katalog této prastižní švýcarské značky je na oficiálních stránkách Breitling - www.breitling.com.

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA