hledat účet košík

Patek Philippe

Hodinky Patek Philippe jsou luxusem v hodinářském odvětví, precizností a umem hodinářů tak, jak je pro řemeslo to nejlepší. Zakladatel této firmy je polský hodinář  Antoni Norbert Patek, který začal roku 1839 vyrábět kapesní hodinky. Posléze přibírá do firmy hodináře Francisze Czapka, který však zanedlouho ze společnosti odchází. V roce 1844 se spojuje Patek s francouzským proslulým hodinářem Adrienem Philippem. Tak vzniká název značky - PP. Antonin Norbert de Patek jezdil po světě a staral se o odbyt zboží, hodinář Philippe se staral o výrobu. Firma se začala soustřeďovat mimo klasické hodinky ukazující čas také na složité multifunkční modely, tzv. komplikace. Komplikací se v hodinářském slovníku nazívají takové hodinky, které kromě času ukazují např. měsíční fáze nebo jsou opatřeny bicím mechanismem. A firma nabírá kromě hodinářů i návrháře a zlatníky - Pateky se stávají stále luxusnějším zboží a získávají úrovně klenotů.

Dnes se firma specializuje převážně na výrobu mechanických hodinek a komponenty si vyrábí buď sama, nebo si je nechává vyrábět od firmy Jaeger LeCoutre. Patek Philippe vyrábí tak složité miniaturní mechanismy, že laik nechápe a odborník se tiše diví - světový hodinkový klenot jsou složité kapesní hodinky Patek Philippe´s Supercomplication z roku 1932 v ceně 200.000.000,- kč. A je to tato značka, která prodala zatím vůbec nejdražší hodinky na světě. Její další prvenství ji právem patří za vůbec první vyrobené náramkové hodinky ve Švýcarsku.

Mezi nejznámější modely značky Patek Philippe patří například model Patek Philippe 5100 s fantastickou rezervou chodu 10 dní, dále sportovní model Patek Philippe Nautilus s měsíčními fázemi či elegantní skvost s názvem Patek Philippe Calatrava. Patek Philippe je prakticky značka číslo jedna na světovém hodinářském poli.

Patek Philippe - mistři v mechanických "komplikacích"

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA