hledat účet košík

Další užitečné aplikace pro hodinky Garmin

Pokud Vaše hodinky Garmin umí komunikovat s Garmin Connect IQ Store (dále jen Garmin Connect IQ), můžete si do hodinek stahovat spoustu aplikací, které Vám rozšíří využitelnost hodinek - a to mnohdy podstatně. Garmin Connect IQ nabízí uživatelům hodinek Garmin nejen nespočet různých typů číselníků, ale i nápomocných prográmků, které obohatí hodinky svými funkcemi. Garmin Connect IQ spolupracuje přímo s Garmin Connect, přes který se do hodinek aplikace nahrávají. Nahrané aplikace v hodinkách přímo můžete vidět v sekci Moje hodinky, která se nachází v Garmin Connect IQ.
Hodinky Garmin se soustředí primárně na perfektní navigační a sportovní činnosti. V tom jsou opravdu světová špička. V základu mají každé hodinky aplikace nahrané výrobcem, které lze po dokonalém seznámení se s hodinkami najít a naučit se je využívat. Nahráním dalších aplikací z Garmin Connect IQ buď rozšiřujeme portfólio těchto již nahraných aplikací nebo nahráváme aplikace zcela nové. Například pro rybáře či myslivce se nachází v Garmin Connect IQ v sekci Přehledná zábava aplikace Fish & Hunt, díky které po nahrání hodinky disponují ukazatelem nejlepšího dne pro braní ryb a dva nejlepší časy v daný den pro braní ryb. Tato aplikace má tři úrovně úspěšnosti rybolovu, dané čidla a programy, kterými hodinky disponují, umí na základě měsíčních fází a tlaku vzduchu s poměrně slušnou přesností ukázat předpokládanou úspěšnost lovu.
Vlastníte-li např. Fenixy a jezdíte rádi na dovolenou na loď, můžete si do hodinek nahrát z Connect IQ aplikace spolupracující s lodí. Tyto aplikace mají v základu nahrané hodinky Garmin Marq Captain. Můžete mít tedy v hodinkách např. aplikaci "Muž přes palubu", kterou každý námořník ocení. Pokud je totiž moře neklidné a spadne do moře kdokoliv, je velmi obtížné ho najít a než se loď otočí přes svůj rádius a doplave zpět na místo "muže přes palubu", mnohdy můžou vlny a mořské proudy námořníka odnést pěkně daleko. Pokud má námořník, který přepadl do moře hodinky Garmin s funkcí "Muž přes palubu", jachta díky této funkci hodinek nejen že pozná, že námořník přepadl přes palubu, ale najde si sama pomocí navigačních schopností námořníka na metr přesně. Mimi tuto funkci má Garmin Connect IQ ještě další aplikace užitečné právě pro námořníky.
A podobně propracované aplikace najdete v Garmin Connect IQ např. i pro sport, welness, turistiku, zábavu atd.
A opět v sekci Přehledná zábava můžete do hodinek nahrát aplikaci Beer Counter - tato aplikace Vám umožní po zadání druhu drinku odpočítat přibližný čas, kdy budete mít 0% alkoholu v krvi. Hodinky vyzházejí z údajů Vámi do hodinek zadaných (výška, váha, věk) a z údajů hodinkami vypočítaných (rychlost spalování, pohyb či nepohyb před požitím drinku atd.). Další zajímavá aplikace je aplikace Calories Equivalent. Tuto aplikaci najdete v hodinkách v Datových polích, které jsou umístěné u každého sportu. Zde můžete vidět přepočet Vámi spálených kalorií během činnosti na daný druh jídla či pití. A v sekci Přehledné počasí si do hodinek můžete stáhnout aplikaci radarové mapy na které uvidíte dle barevných polí nad zemí četnost srážek (satelitní družicová mapa předpovědi počasí). 
V tomto článku je tedy v krátkosti představen malý návod s několika příkladnými aplikacemi, které obohatí Vaše hodinky o další funkce. A těchto praktických funkcí najdete v aplikaci Garmin Connect IQ Store nespočet.

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA