hledat účet košík

Elegantní hodinky

Elegantní hodinky mají klasické jemné až decentní tvary a jejich vzhled se dá nazvat téměř jednoduchým. V této jednoduchosti je však krása a touto jednoduchostí vyniká neomšelá elegance plná nápaditosti a umění. 
Hodinky určené do společnosti, hodinky společenské - v krátkosti i takto lze nazývat elegantní hodinky. Eleganci hodinek tvoří tři základní parametry: tenkost hodinek, jednoduchost v číselníku a nejlépe pouzdro (hodinky) osazené koženým řemínkem.
Vždyť jsou to právě decentní hodinky, které jako doplněk k elegantnímu oblečení dělají z majitele či majitelky elegantního člověka. Nosíte-li na svém zápěstí elegantní hodinky, jste většinou klidné a rozvážné povahy. Chcete být viděni, ale zásadně ne všem na očích. Máte rádi klidnou společnost rozumných lidí. Ano, hodinky o svém majiteli či majitelce opravdu ledacos napoví.
A právě tenkost je hlavní kritérium pro eleganci. Tenkostí se hodinky stávají šperkem, tenkostí jsou hodinky decentní a doplňující, tenkostí dostávají hodinky šmrnc elegance. Součastě s tenkostí máme i nižší váhu hodinek, což je příjemné pro nošení.
Jednoduchost číselníku se myslí hlavně velikost indexů a ručiček. Čím jsou indexy a ručičky tenčí a propracovanější, tím jsou hodinky elegantnější. Taktéž lze říci, že římské číslice jsou jemnější a tudíž elegantnější než arabské. Z ručiček jsou nejelegantnější velmi tenké dlouhé ručičky - toto umění velmi dobře zvládá firma Mido, která vyrábí modelovou řadu Baroncelli. Modely této řady jsou jedny z nejelegantějších hodinek na světě. Také světoznámá značka Rado vyrábí velmi jemné designy čistých elegantních hodinek, které jsou navíc mnohdy z velmi tvrdých materiálů, které nelze běžným nošením poškrábat a tak si hodinky uchovávají vzhled hodinek nových po celou svoji životnost - díky své nedotknutelnosti tvrdého povrchu a tedy dojmu stále nových hodinek drží svou čistotou svůj nestárnoucí elegantní design.
Pánské elegantní hodinky se vyznačují propracovanou jednoduchostí a neomšelým tvarem. Můžeme mít zde pouzdra hranatých i kulatých tvarů. Tenkost je zde na místě, přehlednost též. Platí, že čím méně je barev na hodinkách, tím jsou elegantnější. V mnoha případech platí, že elegantní hodinky jsou osazeny koženými pásky, což má svoji logiku, protože kůže j etakový přechodový materiál mezi oblečením a studeným tvrdým kovem pouzdra hodinek. Kožený řemínek zjemní kovové pouzdro, dodá hodinkám celkový decentní vzhled.
Dámské elegantní hodinky jsou jednoduchých tvarů a ve stabilních barvách přírodních materiálů. Zde platí, že pro design elegance je nejlepší klasika vytvořená uměním. Elegantní hodinky pro ženy nemusí být osazeny koženými pásky tak, jak to bývá často u pánských elegantních hodinek, ale jsou velice často zdobeny zlatem či diamanty. Tyto prvky hodinky nejen zkrášlí a dodají hodinkám luxusní nádech, zároveň však hodinky celkovým vzhledem posouvají do čisté elegance.

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA