hledat účet košík

Luxusní hodinky

Luxusní hodinky nejčastěji nosí na svých číselnících loga světově proslulých hodinářských značek známých a vyhledávaných pro punc kvality, preciznosti a tradice. Luxusními hodinkami se rozumí hodinky finančně náročnějšími, kde je cena podložená nadstandartem buď zdobícím ve formě zlatých pouzder či osazování drahými kameny nebo nadstandartem kvality a propracovanosti strojku.
Krásné, kvalitně propracované hodinky jsou symbolem luxusu. Luxus není jenom to, co je drahé. Luxusem se nazývá to, co je krásné, něco, v čem je cítit vysoká odbornost spojená s tradicí. A zde jsou explicitním příkladem hodinky. Tradice více než 500 let, zdokonalování mechanického stroje spousty inovací a to opravdu důležitých inovací, ke kterým je potřeba chytrých a zručných hodinářů s úžasnou trpělivostí a technickým talentem. Podíváme-li se na historii nejstarších hodinářských značek, tak u těch nejluxusnějších sahá do sedmnáctého století. Například firmy Vacheron Constantin r.1755 nebo Piguet r.1772. A tyto firmy vyrábějí své hodinářské skvosty dodnes, i když velké procento hodinek se dělá na zakázku. Nosit hodinky těchto značek poté není jenom vysoká úroveň šperku na ruce, ale uznání úžasné vytrvalosti a mnohaleté špičkové práce těchto firem. Hodinky luxusní jsou prezentací tradice a zároveň majitele či majitelky.

Prestižní hodinky mají svůj účel hlavně ve vyjádření osobnosti svého majitele, v sebejistotě každého, kdo si dá tu práci a zvolí si přesně tu značku a ten model hodinek, který mu sedí jak fyzicky, tak pocitově. Poměrně málo mužů se zdobí šperky čistě zdobícími, jako např. řetízky, prsteny atd. Hodinky jsou však něco jiného - uvnitř hodinek je stroj, mechanismus, který má hlavu a patu. Stroj, který dokáže s obdivuhodnou přesností měřit čas, popř. měřit a ukazovat ještě jiné nadstandartní funkce. A tento stroj je jakási pomyslná spojka slučující šperk s chlapským vědomím a smýšlením o šperku ozdobným a šperku praktickým.
Je totiž dvojí pohled na čas - spotřební pohled na čas a pohled na čas hodinek. I přes to, že nám všem běží čas stejně, každý ho čte trošku jinak. A to je základ toho, proč hodinářský průmysl příliž nezatížilo umísťování ukazatelů času do různých elektronických přístrojů. V těchto přístrojích totiž pouze čas čteme, druhotný efekt je nulový. Zato čteme-li čas, který nám ukazují hodinky, máme tento pohled umocněný pocitem z špičkové designérské práce spojené s kvalitou a tradicí značky o úroveň výše, jako bychom při pohledu na hodinky nevnímali pouze čas, ale tu krásu kolem něho.
Zvolí-li si zákazník značkové hodinky s quartzovým - bateriovým strojkem, volí si na prvním místě design hodinek a značku. Tyto hodinky jsou většinou levnější a tak za dobré peníze si pořizuje muž např. Omegy Seamastery Quartz kolem 40.000,- kč.
Chce-li však zákazník ten samý model s automatickým strojkem, hodinky již stojí kolem 65.000,- kč. Při rozhodnutí koupit si automatické hodinky už zákazník dobře ví, za co si připlácí a připlácí si tak hlavně kvůli sobě, pro svůj vlastní dobrý pocit, že nosí na ruce historii inovací doladěnou do úžasné přesnosti. To, že mechanické hodinky ukazují přesný čas, je díky úžasné pilnosti, vylepšování a zdokonalování strojku. Pod číselníkem každých značkových automatických hodinek je 500ti letá tradice hodinářského řemesla. Klasické strojky natahující se pohybem ruky se dají vyregulovat na přesnost kolem +- 5 vteřin denně.           Lepší švýcarské značky mají ve svých kolekcích modely osazené strojky nazývané chronometr - tyto strojky vynikají fantastickou přesností a to -4/+6 vteřin denně při běžném nošení za jakýchkoliv teplot. Mechanické  strojky mají za svých cca. 500 let vývoje opravdu přesnost a spolehlivost na úrovni.
Prestižnost však hodinkám nezvedá pouze značka - další roli hraje například materiál pouzdra. Základní pouzdra se vyrábějí z oceli nebo z titanu, luxusnější pouzdra jsou stříbrná a nejluxusnější hodinky mají pouzdra ze zlata či platiny. Další důležitou roli ceny a luxusu hodinek jsou komplikace stroje. Nejluxusnější hodinky mají mechanické strojky a tyto strojky jsou doplňovány důmyslnými nástavbami či mechanismy - mezi nejdražší mechanismus mechanických luxusních strojů patří jednoznačně tourbillon, který eliminuje zamskou gravitaci. Další nástavbu zdražující stroj je například bicí mechanismus, věčný kalendář (stále přesný datum a rok), měsíční fáze, budíček atd. Obecně platí, že čím více má automatický (popř. mechanický) strojek součástek (a kamenů), tím je cena tohoto strojku vyšší. Hodinářství je obor, kde je ztělesněná jemná promyšlená preciznost s luxusem.
Hodinky jsou jeden z nejkrásnějších a nejhodnotnějších dárků, které můžete dostat či darovat. Značkové hodinky opravdu potěší, vždyť dostáváte (nebo dáváte) krásnou, precizně vyrobenou věc, která je praktická a zkrášluje jako šperk. A ještě k tomu si drží svoji hodnotu, která s pozdějším věkem na rozdíl od většiny věcí kolem nás stoupá. Důvodem, proč hodinky prestižních značek neztrácejí na své ceně jsou dva - přirozený a umělý. A i ten umělý jen víceméně přirozený. Přirozeně drží cenu díky své stabilitě značky a vysoké kvality strojku. Uměle drží cenu tak, že každá prestižní značka každý rok zdražuje, někdy i dvakrát ročně, protože díky inflaci by hodinky defakto ztrácely na ceně a tudíž by zlevňovaly a s cenou by "zlevňovala" i úroveň značky. Tímto zdražováním si každá značka stále drží svoji cenu a prestiž a to i u starších hodinek této značky. A tak, když si zakoupíte hodinky např. za 50.000,- kč, tak za cca. 10 let mohou stát 75.000,- kč. A 10 let automatický strojek je stále jako nový, jelikož životnost automatických strojků je kolem 80ti let. A tak, rozhodne-li se majitel tyto hodinky prodat, nevychází z původní ceny 50.000,- kč, ale z ceny v ten daný čas, čili cca. 75.000,- kč. A z této ceny se potom dává sleva na základě stáří modelu. Ovšem opravdu drahé luxusní hodinky limitovaných edic jsou na tom lépe - tyto hodinky si drží cenu stále a naopak tato cena od původní ceny nákupní stoupá.
Pánské luxusní hodinky nosí nejčastěji loga švýcarských firem a máme zde luxus spojený s kvalitou. Vyšší cena patří k luxusu, avšak zde je tato cena vždy opřená o švýcarskou kvalitu a preciznost. Muži si rádi dopřejí luxus v podobě hodinek jako šperku. Hodinky jsou technická dokonalost a mužům hodinky sluší. Kvalitní pánské hodinky si dopřeje nejeden muž, který ví, jak jsou hodinky nejen pro praktičnost, ale i pro vizáž, důležité.
Dámské luxusní hodinky jsou nejčastěji osázeny drahými kameny a pouzdro je zlaté nebo platinové. Krása originálních designů ozdobí ženy vždy spolehlivě a s decentností. Luxusní hodinky pro dámy jsou vytvářeny tými zkušených návrhářů, kteří jsou v tomto oboru vyškoleni. Nacházet nové tvary a designy pro hodinky v množství modelů, které jsou na trhu a zároveň se držet atraktivnosti a žádanosti vyžaduje skutečně notnou dávku talentu, praxe a citu pro design. A ženy cítí design šperků a hodinek více, jak muži.

 

Zobrazit kategorie Skrýt kategorie

provozovna

PROVOZOVNA